Lectoraat What Art Knows
Herdenkingsplein 12
↳ Lectoraatskamer 0.11
Maastricht

E whatartknows@zuyd.nl
T +31 (0)43 346 6365

Uitnodiging kenniskring 8 november / Invite Research Centre AOK meeting 8 november

We are happy to invite you to the next meeting of the Research Centre AOK/ We nodigen jullie graag uit voor de komende kenniskring:

Wanneer: Donderdag 8 november 2018 – 15:00 – 17:00
Waar: Herdenkingsplein 12 (vraag naar lokaal bij de receptie)
Voor wie: Iedereen is van harte welkom/aankondiging niet noodzakelijk

Tijdens deze bijeenkomst staan twee dingen op de agenda. We hebben deze keer een uur lang de luxe om nieuws, lopende zaken en prangende kwesties binnen lectoraatsprojecten met elkaar te bespreken. Het andere uur spreken we graag met jullie over mogelijke (nieuwe) manieren waarin we interdisciplinaire producten/projecten op het kruispunt van kunst en wetenschap kunnen delen. Voor meer informatie, zie hieronder. We doen dit n.a.v. een recent project/boek. Voor een sneak-preview, zie de bijlage.

Let op:

  • English no problem (if non-Dutch speakers attend, we will hold the meeting in English).
  • Save the Date: We voegen bij deze uitnodiging ook alvast de aankondiging toe van de kenniskring van december.

Kruispuntige producties en hun publieken

Een uur samen praten

In 2015-2017 hebben wij (Martine de Rooij, Ruth Benschop, Chequita Nahar en Gili Yaron) ons samen met studenten ontwerp van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD) gewaagd aan een onderwijsexperiment: ‘onderzoeksatelier interface’. Op 29 oktober jongstleden is het boek dat we hierover hebben geschreven uitgekomen. Hoera! Inter/Face: Reflecties op een onderzoeksatelier staat bol van de terugblikken, student-interviews, voorbeelden van praktijkopdrachten, beelden van eindwerken en processen, en conclusies. We zijn trots.

Nu staan we voor een volgende uitdaging: waar en hoe, met wie en waartoe dit boek te delen? Werken geproduceerd binnen het gebied van het artistiek onderzoek spreken vanuit hun hybride karakter vaak diverse publieken aan. Door deze ‘kruispuntige’ hoedanigheid leveren ze interessante problemen op. Onder andere ten aanzien van verwachtingen over presentatie en kwaliteit. Tijdens het maken van het boek werden we ons scherper bewust van de verschillende evaluatie- en presenteerpraktijken die gangbaar zijn in universitaire en kunst-onderwijskundige situaties. Bij het delen van ons boek willen we graag beide domeinen betrekken. Maar hoe doe je dat eigenlijk goed?

We willen graag met jullie in gesprek over mogelijke (nieuwe) manieren waarin we interdisciplinaire producten/projecten op het kruispunt van kunst en wetenschap kunnen delen. Over de omgevingen waarin dit delen zou kunnen gebeuren. En over de publieken en bondgenoten die we hierbij kunnen betrekken. We willen ook samen nadenken over hoe we verwachtingen ten aanzien van zowel het podium als het publiek kundig kunnen openbreken, problematiseren.

We nodigen jullie daarom uit om tijdens de AOK kenniskring van 8/11 ons boek te bewonderen, en samen te hersenstormen over hoe we dit boek—en andere projecten van het lectoraat—kunnen delen. Jullie zijn welkom om [tijd]. Bijgevoegd is een digitaal exemplaar, zodat jullie alvast een indruk kunnen krijgen van waar het allemaal over gaat.

Heel graag tot op de 8e!

Martine de Rooij, Ruth Benschop, Chequita Nahar en Gili Yaron