Lectoraat What Art Knows
Herdenkingsplein 12
↳ Lectoraatskamer 0.11
Maastricht

E whatartknows@zuyd.nl
T +31 (0)43 346 6365

Vacature: Programma Manager Onderzoek (0,3 fte)

Zuyd is een ambitieuze en vakkundige hogeschool die intensief samenwerkt met bedrijven, organisaties en overheden, zowel binnen als buiten de regio. De ruim 1700 medewerkers van Zuyd zijn dagelijks bezig met drie kerntaken: het ondersteunen van de ruim 13.000 studenten om gewilde professionals te worden, het ontwikkelen en uitvoeren van trainingen en opleidingen voor zittende professionals en het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek, met en in de beroepspraktijk. Zuyd is een open kennisinstelling waar professionals in elke fase van hun ontwikkeling over de grenzen van de eigen discipline heen samenwerken aan de overdracht, ontwikkeling en toepassing van praktijkgerichte kennis.

Verbonden aan de Kunsten opleidingen zijn twee lectoraten die het onderzoeksbeleid vorm geven. Het Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten heeft engagement en artistiek onderzoek als kernthema’s. Dit lectoraat ontwikkelt een exploratieve en etnografische stijl van artistiek onderzoek waarin een probleemgerichte aanpak voorop staat (zie: lectoraataok.nl). Het lectoraat Technology Driven Art wil de invloed van nieuwe technologische ontwikkelingen op artistieke processen onderzoeken, bevragen en stimuleren. Het lectoraat ondersteunt het ‘intermediale denken’ in artistieke processen (zie: technologydrivenart.org). Beide lectoraten werken intensief en bottom-up samen met de verschillende kunsten opleidingen (bachelor- en masterniveau).

Wij zijn op zoek naar een

Programma Manager Onderzoek (0,3 fte)

We zoeken een nieuwsgierige en praktisch ingestelde collega met voeten in meerdere werelden. Ben jij ons schaap met de vijf poten? Iemand die verantwoordelijk wil zijn voor de praktische organisatie van het onderzoek binnen de kunsten? Iemand die het aansturen van onderzoek in kunstprojecten combineert met pr, financieel beheer en praktische administratie? Een proactief organisator en verbinder voor kunstonderzoek, kunstpraktijk en kunstonderwijs.

Beschrijving van de taken:

Als programma manager onderzoek ben je met de lectoren, binnen het in de kunsten uitgezette onderzoeksbeleid, verantwoordelijk voor:

 • De organisatorische, financiële en personele bedrijfsvoering van de lectoraten. In nauwe collegiale samenwerking met de lectoren werk je aan de praktische organisatie van onderzoeksprojecten en coördineer je de dagelijkse werkzaamheden van de lectoraten.
 • Het beheer van de activiteiten van de lectoraten, inclusief administratieve voorbereiding en afronding van onderzoeksprojecten en het budgetbeheer.
 • Pr & communicatie ondersteuning van de lectoraten.
 • Praktische organisatie van interne en externe activiteiten zoals kenniskringbijeenkomsten, symposia, workshops en lezingen.
 • De interne en externe communicatie over onderzoeksactiviteiten en projecten binnen de lectoraten.
 • Ondersteuning bij werving van onderzoeksgelden en schrijven van aanvragen/beleidsadviezen/rapporten.
 • Het onderhouden van contacten met het heterogene werkveld en het signaleren van kansen en mogelijkheden voor onderzoeksactiviteiten.
 • Administratieve taken, notulering van overleg, agendabeheer van de lectoren en archivering van de lectoraten.

Functie-eisen:

 • Je bent praktisch ingesteld en hebt een affiniteit met onderzoek en/of de kunsten.
 • Je bent nieuwsgierig naar kwalitatief praktijkgericht onderzoek in de kunsten.
 • Je bent proactief, hulpvaardig en flexibel ingesteld en schakelt graag tussen verschillende werelden en niveaus: tussen studenten en werkveld, kunst en wetenschap, strategisch beleid en onderwijspraktijk.
 • Je bent analytisch sterk, goed georganiseerd en zorgvuldig.
 • Je bent sterk in het uitzetten van lijnen en bewaakt goed overzicht, en je blinkt ook uit in heel praktische, operationele werkzaamheden.
 • Je vindt het leuk om anderen te informeren over en te enthousiasmeren als het gaat om de versterking van onderzoek binnen het kunstonderwijs.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels en kunt de lectoraten extern representeren.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Wij bieden een functie voor 0,3 fte voor de duur van 1 jaar vanaf 1 april 2019 bij de Stichting Zuyd Hogeschool of via payrolling bij Randstad Employability.
 • Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 10 CAO−HBO (maximum € 4192,37) bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 • Bij interne kandidaten wordt de huidige duur van het dienstverband aangehouden.
 • Je zal geplaatst worden in de functie van Beleidsondersteunend Medewerker A of Adviseur D.

Interesse:

Nadere informatie kan worden ingewonnen bij Linda Huntjens-Bouchoms, 043-346 6415 / linda.huntjens@zuyd.nl.

Sollicitatie: Je kunt vóór 14 maart a.s. solliciteren door het invullen van je persoonlijke gegevens (en het uploaden van motivatiebrief en CV) op onze interne vacaturebank.

Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland in de tweede helft van maart. Locatie Herdenkingsplein 12 Maastricht.