Lectoraat What Art Knows
Herdenkingsplein 12
↳ Lectoraatskamer 0.11
Maastricht

E whatartknows@zuyd.nl
T +31 (0)43 346 6365

corona-kunst.nl

Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten (Zuyd Hogeschool) opent een digitale ruimte voor reflectie op kunst en de kunstenaar in tijden van corona

Maastricht, 8 April – Van gestreamde opera’s tot online theatervoorstellingen: corona-kunstinitiatieven zijn overal. Kunstenaars, festivals en cultuurinstellingen tonen werkprocessen, digitale registraties, persoonlijke achtergrondverhalen en speciaal aangepaste producties. Kunststudenten veranderen hun slaapkamers in ateliers, hun balkons in muziekpodia, hun keukens in opnamestudio’s. De VN roept kunstenaars op om hun steentje bij te dragen in de strijd tegen COVID-19.

Het lectoraat AOK wil proberen dit heden te betrappen. Wat, vragen wij ons af, is eigenlijk coronakunst? En hoe kunnen we deze kunst en haar manifestatievormen duiden? We nodigen je uit om je gedachten over deze vragen te delen op de website corona-kunst.nl. Bijdragen uit alle hoeken en kunstdisciplines zijn welkom: kunstenaars en kunstliefhebbers, makers en denkers, studenten en oude rotten.

Misschien is het veel te vroeg om hierover na te denken. Toch willen we het proberen. COVID-19 heeft ons in een uitzonderlijke en zorgelijke situatie gebracht – en dat geldt ook voor kunstenaars en de kunsten. Met deze plek hopen we een gesprek op gang te brengen over de betekenis en relevantie van kunst en de kunstenaar in tijden van crisis.

Stuur je bijdrage naar bijdrage@corona-kunst.nl of gebruik het contactformulier op de website. Het team van lectoraat AOK maakt een selectie van de ingezonden bijdragen. Kijk voor meer informatie op corona-kunst.nl. Deel deze aankondiging!

Over het lectoraat

Het Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten (AOK), ingebed in alle kunstopleidingen van Zuyd, richt zich op twee thema’s: artistiek onderzoek en engagement in de kunsten. Kijk voor meer informatie op www.lectoraataok.nl