Lectoraat What Art Knows
Herdenkingsplein 12
↳ Lectoraatskamer 0.11
Maastricht

E whatartknows@zuyd.nl
T +31 (0)43 346 6365

Editie#2: Wandelingen in stilte… Artistiek onderzoek in het ENCI-gebied in Corona-tijd

Graag delen wij de nieuwsbrief van een van onze voormalige lectoraatsleden die in 5 edities aandacht schenkt aan de resultaten van de workshop ‘Wandelen in Stilte’ (Artistic Research).

Editie II: Wandelingen in het hoofd: waar plek tot beeld transformeert

Je kent het wel; je wandelt urenlang door de natuur, en als je thuis bent heb je het gevoel alsof je een enorme reis hebt gemaakt. Je bent weg geweest en hebt veel meegemaakt, maar waar je precies was, weet je niet meer. Hele taferelen hebben zich afgespeeld, je hebt ontdekkingen gedaan en beslissingen gemaakt, je kunt weer verder. Deze droom-wandelingen zijn essentieel voor het hoofd, daar waar de creativiteit ontstaat.

In deze tweede editie Artistic Walks presenteren we een aantal wandelingen in het hoofd; wandelingen die ervoor zorgen een plek anders te zien, te componeren, die beelden laten ontstaan.

De vijf jonge kunstenaars laten elk op een andere manier zien hoe zij zich plekken in de natuur toe-eigenen en wanneer een idee ontstaat om uit te werken tot een beeld, of wellicht het beeld er al is.  
 

Met genoegen presenteer ik Luca Claveau , Anneke Haane Merlin KaterFamke Storms en Myrthe Triepels. Klik hier voor de bijdragen. 

Houden jullie onze website de komende weken vooral in de gaten, abonneer jullie a.j.b. op onze nieuwsbrief. Het is voor ons allen belangrijk om zichtbaar te blijven, zeker nu we meer dan ooit teruggeworpen worden op onszelf.
‘OVERGANGSZONE’ wil een podium bieden voor deze kersverse kunstenaars en ze stimuleren hun weg te bewandelen naar het eindexamen en verder.
 
Namens de redactie,
Krien Clevis
Curator ‘OVERGANGSZONE’