Lectoraat What Art Knows
Herdenkingsplein 12
↳ Lectoraatskamer 0.11
Maastricht

E whatartknows@zuyd.nl
T +31 (0)43 346 6365

Editie#4: Wandelingen in stilte… Artistiek onderzoek in het ENCI-gebied in Corona-tijd

Graag delen wij de nieuwsbrief van een van onze voormalige lectoraatsleden die in 5 edities aandacht schenkt aan de resultaten van de workshop ‘Wandelen in Stilte’ (Artistic Research).

Editie IV: De kunstenaar: van persoonlijke wandelgang tot kunstwerk

De vierde editie gaat over de kunstenaar, de mens en het gevoel. Hoe gaat hij/zij om met bepaalde situaties die hem/haar zijn overkomen, of de situatie waarin we nu allemaal verkeren? Wat gaat er door hem heen, wat voelt zij? Waarin is zij gefascineerd en wat doet zij om die fascinatie tot nieuw leven te wekken? Het kunstwerk is dan het uiteindelijke resultaat, waarin elke situatie en alle gevoelens verwerkt zijn.

Andrea Dautzenberg, Boris Dieleman, Felies Koetloe, Tim van Wijk, Quinn Zeljak laten ieder op een eigen manier zien hoe ze een situatie meester maken en het bijzondere tot werk maken. Andrea bespiegelt in haar poppenhuizen de pijnlijke verhuizing van haar opa en haarzelf. Tim schrijft “gevoel hebben we ook allemaal, maar we hebben geen idee hoe dat voelt voor een ander”. Felies wil “de kleine kwetsbare dingen uitvergroten en zichtbaarder maken”. Boris beschrijft hoe “de emoties door hem heen gieren”, wanneer hij met nieuw papier aan de slag gaat. En tenslotte laat Quinn met haar Wunderkammer haar publiek verwonderen met gebroken associaties.
Hier zijn ze dan: Andrea Dautzenberg, Boris Dieleman, Felies Koetloe, Tim van Wijk en Quinn Zeljak. Klik hier voor de bijdragen.

Houden jullie onze website de komende weken vooral in de gaten, abonneer jullie a.j.b. op onze nieuwsbrief. Het is voor ons allen belangrijk om zichtbaar te blijven, zeker nu we meer dan ooit teruggeworpen worden op onszelf.

‘OVERGANGSZONE’ wil een podium bieden voor deze kersverse kunstenaars en ze stimuleren hun weg te bewandelen naar het eindexamen en verder.

Namens de redactie,
Krien Clevis
Curator ‘OVERGANGSZONE’
https://overgangszone.nl/