Lectoraat What Art Knows
Herdenkingsplein 12
↳ Lectoraatskamer 0.11
Maastricht

E whatartknows@zuyd.nl
T +31 (0)43 346 6365

Open Office & Schrijfdriedaagse

/ onderwijs / open office & schrijfdriedaagse

Open Office 

Het lectoraat What Art Knows biedt geregeld een inloop-spreekuur aan. Studenten kunnen het lectoraat gebruiken voor extra inhoudelijke input voor hun scriptie, lecture-performance, en/of afstudeeronderzoek. In het huidige academisch jaar (2022-2023) vinden er geen open office hours plaats.

Onder de noemer ‘de kwaliteit van de worsteling’ kunnen zowel bachelor als master studenten tijdens dit inloop-spreekuur (onafhankelijk van de opleidingen) input vragen aan een van de diverse docent-onderzoekers die verbonden zijn aan het lectoraat What Art Knows. Het kan gaan om onderzoeksvragen, reflectie, literatuur tips, praktische suggesties over onderzoeksmethodes, gebruikmaken van ons (kennis-) netwerk of gewoon even sparren…

Schrijfdriedaagse

Schrijven: hoe doe je dat? Hoe zet je je gedachten op papier? Wat levert schrijven je eigenlijk op, als kunststudent of -docent? Welke rol kan schrijven spelen binnen de kunstpraktijk of het kunstonderwijs? Het lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten organiseert een schrijf-driedaagse waarin we oefenen met schrijven als maken, als een vorm van reflectie, creatie en analyse. 

Misschien werk je wel aan documentatie, een scriptie, een artikel, een blogpost of aan een rapport. Aan gedichten, songteksten, een scenario of een libretto – of iets daartussenin. Of je nu een ervaren schrijver bent of net begint en je afvraagt wat schrijven je kan brengen: onze schrijf-driedaagse geeft je de mogelijkheid om zelf te schrijven in het gezelschap van anderen. Dit is geen workshop of les in schrijven, maar een inspirerende omgeving van collega-schrijvers, die als test-lezers of criticasters kunnen dienen als je ze nodig hebt.